Meniu

Despre

Daniel Codrescu și echipa sa au realizat unele dintre cele mai importante ansambluri iconografice din ultimii ani atât în mozaic cât și în frescă.
După ce s-a pregatit să devină restaurator pictură murală de epocă obținând atestaul de specialist al Ministerului Culturii și Cultelor, Daniel Codrescu s-a dovedit mai atras de pictura murală în mozaic și frescă absolvind un Master la o scoală de prestigiu din Florența.

Cunoștințele dobandite din studierea tehnicilor de pictură și restaurare pe cele mai importante șantiere din Florența, sudul Franței,Bucovina și București au fost adaptate si aplicate mai tarziu pentru crearea unui stil propriu și contemporan de exprimare iconografică.

Pasiunea, sensibilitatea extraordinară pentru o largă paletă de culori și un simț minunat pentru alegerea materialelor folosite în reallizarea mozaicurilor de la smalțurile venețiene la subtilele tonuri ale pietrei natural și ajungand la lumina relectată în mod tainic de aurul de diferite nuanțe. Toate acestea au dus la crearea unui stil proaspăt, adaptat zilelor noastre, simplu și sofisticat.

“Nu am reușit să găsec un stil care să mă reprezinte. Nu am crezut niciodata în copia fidelă a unei icoane vechi dar nici în interpretările ieșite din matricea tradiției. Am simțit nevoia întotdeauna să creez o nouă și vie imagine a celui iconizat inspirat fiind de tradiție” , explică pictorul.

Viziunea lui este foarte apreciată de o listă de comanditarii din Biserica Ortodoxă Română. De la Preafericitul Patriarh Daniel, la IPS Casian Crăciun, IPS Ciprian, PS Timotei Prahoveanul, PS Ilaion Urs, Pr. Dinu Pompiliu, Pr. Nicolae Burlan, Pr. Prot. Dan Toader, Pr. Gabriel Cazacu, Pr. Radu Ilinoiu, Pr. Prot. Ioan Coșa, Pr. Visarion Alexa , sau Pr Narcis Axinte.
Participarea la diverse expoziții și ateliere deschise precum și articole de specialitate publicate contribuie la afirmarea numelui Daniel Codrescu ca unul dintre numele cele mai importante din noul val de pictori bisericești.