Meniu

Echipa

De la cele mai simple și clare formule de reprezentare a unei icoane, la cele mai complexe si elaborate programe iconografice, toate sunt născute până la cele mai mici detalii prin împreună lucrare într-un efort al unei echipe de pictori dăruiți și entuziaști.

Suntem o echipă, uniți atât prin pasiune cât și prin experiențe transmise în familie de la o generație la alta care a făcut să se acumuleze un amalgam de cunoștințe, tehnici și materiale menite să conducă la realizarea unor impresionante ansambluri iconografiece cu o dimensiune contemporană.
Toate acestea s-au transformat dint-o căutare într-un mod de viață. Prin combinarea experienței de lucru cu abilitățile de planificare și căutarea continuă suntem capabili să găsim soluții unice și inimitabile. Tesserele de mosaic, mai mult ca orice altceva exprimă acest lucru prin alăturarea lor în infinite combinații cromatice și paternuri decorative.
Influențele Bizantine evocă memoria unui imperiu pierdut care s-a renăscut pe teritoriul țării noastre prin artă și cultură dînd naștere unor opera realizate din tessere de mozaic venețian, aur sau piatră naturală, creînd suprafețe unice, neregulate și dinamice, formînd textură și profunzime nesfărșitului joc de lumină.

Toate acestea ar fii fost imposibil de realizat fară colaborarea interdisciplinară cu cei mai renumiti istorici de artă și teologi contemporani în special prin purtarea de grijă a ierarhilor și proților implicați în mod direct în calitate de comanditari.
Discutiile lungi și constructive pe care le-am avut pe marginea proiectelor iconografice propuse cu Prefericitul Părinte Patriarh Daniel pe marginea mozaicurilor realizate de-a lungul timpului la Catedral Patriarhală, Palatul Patriarhiei sau Reședința Patriarhală au fost de un mare ajutor în a înțelege mai limpede adevăratele nuanțe și profunzimi ale icoanei, mesajul limpede și fară echivoc pe care acestea trebuie să-l conțină.

Această experiență a facut să crescă în noi încrederea că suntem pe drumul cel bun ce vine odată cu binecuvîntarea și să rodescă sămînța cea bună pusă în noi de doamna Conf. Univ. Dr. Ecaterina Cincheza-Buculei, profesoara noastră de la Universitatea de Arte București cu care am lucrat și la programul iconografic de la biserica Șerban Vodă.
Doamna Tereza Sinigalia – (Sfântul Sava din Iași), Conf. Univ. Dr. Vlad Bedros – (Sfânta Vineri Drumul Taberei) sau Prof. Univ. Dr. Mihaela Palade (Salonul Sfinților Români) sunt doar câteva din personalitatile cu care am îngrijit programele iconografice propuse.